Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@03:55:19 GMT

خسروی- کربلا از یک مسیر جدید و امن

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۳۴۷۶۰۸

خسروی- کربلا از یک مسیر جدید و امن

به گزارش خبرنگار ایرنا، زیرساخت‌های مناسب و مسیر کوتاه‌تر تا کربلای معلی، مرز خسروی را به اولویت بسیاری از زائران اربعین تبدیل کرده است.

اما در حالی که روز به روز بر تردد زائران از این مرز افزوده می شد، ناگهان ایجاد ناآرامی در بغداد سبب یکطرفه شدن خسروی از روز ۱۱ مهر شد.

مرز خسروی البته همچنان برای تردد اتباع عراقی و تبادلات تجاری باز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

شرایط مناسب مرز خسروی برای تردد زائران و جلوگیری از ازدحام و معطلی در سایر مرزها بویژه مهران، سبب شده که مسئولان استان و کشور بشدت پیگیر پایان محدودیت تردد از خسروی باشند.

قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار ایلام هم ابراز امیدواری کرده است که با «مرتفع شدن» موانع تردد از مرز خسروی، از بار ترافیکی مرز مهران کاسته شود.

انتخاب مسیر جدید

استاندار کرمانشاه در این باره گفت: زائرانی که از مرز خسروی عبور می‌کنند پس از گذر از شهر دیالی، باید وارد شهر بغداد شوند که هم اکنون بخاطر مسائل اخیر داخل عراق، منع آمد و رفت در این شهر(بغداد) وجود دارد.

هوشنگ بازوند صبح شنبه در گفت و گو با رادیو کرمانشاه افزود: اگر مشکل عبور از بغداد حل شود که چه بهتر، وگرنه یک مسیر جایگزین را انتخاب کرده‌ایم که پس از بررسی مسائل امنیتی این مسیر، آن را جایگزین مسیر بغداد برای تردد زائرانی که از مرز خسروی عبور می‌کنند، خواهیم کرد.

او تاکید کرد: زائران بدانند سلامت و امنیت آنها برای ما از همه چیز مهمتر است.

مسعود بهرام نژاد، دبیر ستاد اربعین استان کرمانشاه هم به ایرنا گفت: در طرف ایرانی هیچ مشکلی برای بازگشایی مرز خسروی وجود ندارد و این مرز پس از تعیین مسیر جایگزین و اعلام مقام‌های عراقی به سرعت بازگشایی می شود.

زائران در انتظار بازگشایی خسروی

با وجود محدودیت عبور از مرز خسروی، همچنان حرکت زائران به سمت این مرز چشمگیر است که البته این دسته از زائران در میانه راه به سمت مرز مهران هدایت می شوند.

با توجه به احتمال بازگشایی خسروی طی امروز و فردا، زائران زیادی هم ترجیح داده‌اند که منتظر باز شدن این مرز بمانند تا بدور از ازدحام مرز مهران و در زمان کمتری به کربلای معلی برسند.

مسیر ولایت

سال گذشته حدود ۸۰۰ هزار زائر از مسیر کرمانشاه راهی مرز مهران و عتبات عالیات شدند.

با توجه به لغو هزینه دریافت ویزای عراق، برآوردها حاکیست که امسال جمعیت بیشتری در راهپیمایی اربعین شرکت کنند؛ جمعیتی که انتظار می رود بخش قابل توجهی از آنان از دروازه خسروی به بین الحرمین برسند.

بیش از ۸۰ موکب هم در داخل استان کرمانشاه از زائران اربعین حسینی(ع) پذیرایی می کنند.

مرز خسروی از دیرباز مسیر عزیمت زائران ایرانی به عتبات عالیات بوده و اصالت مسیر کربلا متعلق به این مرز است.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.

از سوی دیگر شیعیان عراقی هم برای زیارت امام رضا (ع) از گذرگاه خسروی وارد ایران می شوند.

مرز خسروی همچنین در مسیر تاریخی «راه ابریشم» قرار دارد و شهرهای کرمانشاه که به خسروی منتهی می شوند مملو از آثار تاریخی است.

۷۴۴۴/۸۰۶۶

گزارش از عبدالله الماسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرز خسروی کرمانشاه اربعین ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۴۷۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سیاوش مسلمی در پیامی فرارسیدن هشتمین سالگرد حماسه کربلا خان طومان شهادت ۱۶ مدافع حرم و خط شکن لشکر ۲۵ کربلا در راه دفاع از حرم و حریم ولایت در منطقه خان طومان سوریه را گرامی داشت.

وی در این پیام آورده است، اردیبهشت ماه برای مازندرانی‌ها یادآور حماسه بزرگ و پرغروری است، حماسه‌ای که تقویم سراسر افتخار علوی‌ها را با نام و واژگانی نام آشنا از تاریخ مردمان همین دیار مزین کرده و آن اردیبهشت مقاومت و حماسه کربلای خان طومان است.

حال که هشتمین سال از آن تاریخ و حماسه مقتدرانه و غرورآفرین و در عین حال غم انگیز به واسطه از دست دادن جمعی از بهترین نیروهای لشکر همیشه پیروز ۲۵ کربلا می‌گذرد برای خیل عظیمی از اقشار و آزادگان ابعاد و جنبه‌های وسیع‌تری از حماسه کربلای خان طومان و اتفاقات و رشادت‌هایی که توسط ظفرمندان مازندرانی در فروردین و اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ در راه دفاع از حرم اهل بیت علیه السلام صورت گرفته، آشکار و عیان شده است.

اگر نقطه عطف لشگر ویژه ۲۵ کربلا در جنگ ۸ ساله فتح فاو بوده، نقطه عطف وارثان آن فاتحان در جبهه دفاع از حرم حماسه خانطومان است؛ هر چند فتحی در این مقطع از تاریخ صورت نگرفته اما آن مقاومت و دفاع جانانه رزمندگان قوی و خط نگهدار مازندرانی در مقابل آن تهاجم همه جانبه گروه‌های تروریستی و تکفیری با آن ادوات و تجهیزات بی شماری که به میدان آورده بودند، برای همیشه در اذهان ماندگار شده است؛ مقاومتی که به اذعان همه فرماندهان ارشد نظامی حاضر در جنگ سوریه، اگر صورت نپذیرفته بود نه تنها فتوحات قبلی محور مقاومت به دست دشمنان تکفیری می‌افتاد بلکه پیروزی‌های بعدی محور مقاومت نیز در بازپس گیری و نابودی داعشی ها به همین راحتی‌ها به دست نمی‌آمد

حال آنچه یقین است و در آینده ابعاد آن روشن‌تر خواهد شد و هیچ شک و تردیدی هم در آن نبوده و نخواهد بود حماسه‌ی بزرگی است که توسط غیورمردان لشکر ۲۵ کربلا در منطقه خانطومان سوریه خلق شده، آنگاه که این مدافعان حرم مازندرانی مأمور به تکلیف بوده‌اند در مقابل آن جنگ نابرابر و فتنه پلید دشمن تا آخرین نفس و تا پای جان جانانه ایستادند و مایه سربلندی و سرافرازی نه تنها این خطه بلکه جهان اسلام شدند

اما در همه این ۸ سال از همان روزهای اول اعلام خبر شهادت تا بازگشت پیکرهای مطهر و بعد از آن، این صبر و سیره زینبی خانواده‌های این مدافعان حرم خود حماسه‌ای دیگر بوده، بصیرت و استقامت پدران، مادران، همسران و فرزندان این ستاره‌های درخشان آسمان ایثار و جهاد نه تنها بسیاری از فتنه‌های دشمن را نقش برآب کرد بلکه تبیین گر راه سرخ شهادت و مسیر سبز ظهور و پرورش دهنده هزاران هزار مدافع حرم در راه دفاع از آرمان‌های انقلاب بوده و هست که جا دارد خاضعانه در پیشگاه والای آنان ادای احترام کنم

و حال در پایان در سالی که برگزاری دومین کنگره بزرگداشت شهدای مازندران را پیش رو داریم باید این حماسه بخش ویژه ای از این رویداد بزرگ شهدایی را در برگیرد، ضمن آنکه بر همه قشرها، نسل‌ها به خصوص دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی، رسانه‌ای و هنری استان همواره یک تکلیف است که بیش از گذشته در بزرگداشت و گرامیداشت حماسه کربلای خانطومان همت گمارند و نام اردیبهشت مقاومت را برای همیشه زنده، بزرگ و بلندآوازه بدارند.

کد خبر 6097705

دیگر خبرها

  • اعلام امادگی۳ هزار ۵۰۰زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • جزئیات زمان اعزام زائران حج تمتع کرمانشاه
  • استقرار ۱۲ تیم امدادی در مسیر تردد زائران بازی‌دراز
  • ثبت‌نام ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • کار سختی در جام کافا داریم/ملی پوشان تاکتیک پذیر هستند
  • اعلام آمادگی ۳ هزار و ۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است
  • اعلام آمادگی ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • گمرک پرویزخان رتبه نخست ترانزیت خارجی از مسیر ایران را کسب کرد
  • مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد